La tàctica del comptagotes i la desinformació

En el passat consell social es va donar el vist-i-plau a la nova RLT (relació de llocs de treball). Per la informació que ens ha arribat, aquesta RLT elimina 7 places de catàleg ocupades per interins de biblioteques i serveis generals (SBD, SLT, etc.). A més, la resta d’interins veuran reduïda la vinculació i sou un 15% a partir de setembre. Això si, sense cap garantia de mantenir la feina i, a sobre, en cas de fer-los fora a finals d’any rebrien un prestació d’atur menor.

Des de fa mesos, la direcció de la UPC ha decidit canviar la forma d’aplicar les retallades. Gràcies a la mobilització massiva del mes de desembre per part dels treballadors per evitar l’acomiadament massiu dels temporals i interins, la gerència va decidir fer les coses a poc a poc.

Tots coneixem gent que eren companys nostres fa uns mesos y que ja no hi són. Avui hem de sumar 7 companys més. Són companys amb noms i cognoms. Però, per desgràcia, eren treballadors, i sembla que els treballadors som el llast de la UPC. I aquest és el problema, que confonen la tripulació amb el llast.

Apliquen la tàctica del comptagotes i la desinformació.

Saben que els treballadors de la UPC no ens mourem per 7 persones. Saben que només mirem pel nostre propi interès. Saben que és més fàcil acomiadar 10 persones cada mes que 50 persones de cop. Saben que si fessin públiques totes les messures que pensen aplicar la mobilització seria massiva. Què passarà amb els professors associats que acaben contracte? Es planteja fer un ERO al PAS Laboral? Quin és el futur dels interins que havien d’anar al carrer al desembre?…

Una vegada més, han estat més intel·ligents que tots nosaltres junts. Bé, per això els hi paguen una pasta.

Des de SaveUPC volem donar les gràcies a aquests set companys i companyes. I en especial a un d’ells (suposo que ja sap qui és). Volem donar-los les gràcies per tota la feina d’aquests anys (suposo que en això el rector, el consell de govern i el consell social també estaran d’acord). Volem donar-los les gràcies per no ajupir el cap i acceptar les injustícies. Volem donar-los les gràcies per no rendir-se, amb la seva actitud ens han ajudat a seguir endavant. I sobre tot, els hi desitgem molta sort.

Anuncis

Posted on 29/05/2012, in Retallades. Bookmark the permalink. 6 comentaris.

 1. Volia donar-vos les gràcies a vosaltres per fer el contrari del que han fet d’altres – començant pel nostre rector i el seu equip – amb nosaltres: lluitar per defensar i mantenir els nostres drets i llocs de treball; donar-nos una veu i fer-nos visibles; recopilar i facilitar informació quan heu tingut accés a ella; i reconèixer la nostra contribució a la Universitat Politècnica de Catalunya. Abans de marxar d’aquí, només us voldria demanar un favor: que sigueu mantenint les vostres ganes de defensar unes condicions dignes de treball encara que de vegades sembli que una majoria va a la seva i només mira pel seu propi interès. Vull pensar que això no és així i que simplement estan esperant el moment més idoni per dir “Ja n’hi ha prou”.

 2. Moltes gràcies pel post!

 3. Rebca, avui és el teu últim dia…un dia trist per als teus companys i amics…però més trist per a la UPC perquè perd una gran professional! Q

 4. Companyes i companys, ha estat un plaer lluitar amb vosaltres. I la lluita segueix, perquè altres companys serem les properes victimes de la mala gestió gerencial, directiva i de tot l’equip de govern UPC. La injustícia s’ha d’aturar i hem de dir PROU. La tàctica del comptagotes tard o d’hora ens arribarà a molts de nosaltres.
  En honor als companys acomiadats, per la defensa dels pocs drets que ens queden i pels que haurem de recuperar, ara més que mai toca seguir lluitant i dir PROU.
  La lluita és feixuga, costosa i lenta, però és l’únic camí. Quedar-nos callats, sentats i esperant, els dóna més arguments per continuar amb la seva tàctica.
  Són dies durs, difícils i tristos, avui marxen companys, i demà potser em toqui a mi, o a tu…
  Amb les retallades, els acomiadaments, i la pujada infernal de taxes, es volen carregar la universitat pública, gota a gota faran una neteja ètnica brutal de PDI, PAS i estudiants sense recursos, que els aplanarà el camí a la privatització i a la mort de l’ensenyament públic i de qualitat pel que tant hem lluitat.
  Que no ens callin, que ens escoltin ben fort : diguem PROU !

 5. Suposo que ens hem vist per la Universitat, potser fins hi tot hem cridat junts en alguna concentració a Rectorat, o simplement, no ens hem vist mai (bé a la Rebeca i a l’Àdria sí).

  Tot i així sento tanta ràbia per la situació que estem vivint a la UPC… Ràbia perquè la incompetència que ens ha portat a aquesta situació segueix al seu lloc. Ràbia perquè aquesta mateixa incomptència decideix que cal fer pagar la seva nefasta gestió als meus companys. Companys, paraula que per alguns significa tan poc però que per mi ho significa tot.

  Molta sort i gràcies per tota la vostra feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: