Una petició als sindicats i un agraïment als mitjans

Ahir vam tenir la sort d’assabentar-nos de què els sindicats preveuen acomiadaments:

Los sindicatos prevén despidos con el plan refundador de la UPC

Aquesta és la continuació d’una notícia d’abans-d’ahir:

La UPC inicia una “refundación” para reducir un déficit de 100 millones

La notícia inclou una imatge també d’abans-d’ahir, de la Facultat de Nàutica:

Motín en Náutica

La petició

Si algun dels sindicats a la UPC preveu acomiadaments; o sap d’algun col·lectiu, o fins i tot d’una persona, que es movilitzi o estigui amenaçat; o té qualsevol informació que pugui ser d’interès pels treballadors de la UPC; si us plau, informeu els treballadors.

I si la informació ens la dónen els Comités d’Empresa i les Juntes, millor!

De veritat, de les vagues generals ja ens assabentem, aquesta és la informació que ens cal.

L’agraïment

Volem agrair la publicació de notícies sobre la situació de la UPC, i en aquest cas especialment a El Periódico i a I. M. J.

Tot i què això del “amotinament a Nàutica” sembla una mica fàcil. 😉

Posted on 11/01/2013, in General. Bookmark the permalink. 11 comentaris.

 1. Deixant de banda moltes coses, i en la línia del comentari del darrer post…

  Com és possible que la UPC es plantegi vendre una edifici com el de Nàutica? Una facultat històrica, única. Què vindrà després? Vendrem el campus de Terrassa?

  No és propietat, és PATRIMONI i HISTÒRIA.

 2. No cal ser de cap sindicat per preveure que per reduir un dèficit de 100 milions hi hauran acomiadaments.

 3. No cal ser de cap sindicat per preveure que per reduir un deficit de 100 milions hi hauran acomiadaments.

 4. Em sap greu que SaveUPC deixi colar aquesta insinuació de que els sindicats amaguem informació rellevant als treballadors. Llegiu les declaracions de la M.José Saura a l’article: son una denúncia contra l’Equip de Govern de la UPC, contra allò que el rector ens amaga: les conseqüències de la “refundació” que han posat en marxa. No cal ser molt llest per veure que comportaran reduccions de plantilla. Però ni el rector ni la gerenta donen un gram d’informació als representants dels treballadors, ni als sindicals ni als claustrals. Això ho sap perfectament SaveUPC. És temps d’unitat. Aquesta manera de donar la notícia no l’afavoreix.

  Un consell personal. Si notes sentiments contra els sindicats, escolta a l’Iñaki Gabilondo (son 5 min.) http://blogs.elpais.com/la-voz-de-inaki/2012/11/muerte-a-los-sindicatos.html

  • Un de Save, l'autor, personalment

   Senyor Royo,

   Ningú no ha dit que els sindicats amaguin informació. Però sí que es diu que els sindicats no fan arribar aquesta informació als treballadors. És molt diferent! Cap sindicat em va dir que pensava que la “refundació” significaba reduccions de plantilla; jo no em vaig assabentar de les movilitzacions de Nàutica. A mí, personalment, m’interessa conèixer la seva opinió, i el que passa a la UPC.

   Aquesta és la idea, molt senzilla: si us plau, manteniu-nos informats. No hi ha cap gra d’informació… d’acord! I la vostra opinió? Hem de saber què penseu pels mitjans d’informació?

   I disculpi’m però el consell personal no el puc deixar passar… i la resposta és completament personal.

   Un comentari condescendent i paternalista, i un link al Gabilondo, no li donen la raó i no enaganyen ningú. Si us plau! Encara pensem! Ha escoltat a l’Iñaki? El sindicalisme ha de canviar… Estic totalment amb el sindicalisme. Però quan jo m’estimo algú, hi parlo quan penso que s’equivoca.

   I una mica més…

   Temps d’unitat? No. És temps d’idees. d’accions, de lluita. Jo no m’ajunto amb ningú perquè sigui temps d’unitat. Ho faig si compartim idees, accions i lluita.

   • Mantinc que el redactat ho insinua. La gent ho ha apreciat així. Jo opino. No lluito per tenir “la” raó. Si vols en parlem (54206).

  • Herman, no crec que SaveUPC tingui res en contra dels sindicats. De fet, sempre han col·laborat fent difusió de les convocatòries que els han arribat. No entenc que el post suggereixi això que tú dius. Però és normal que llegir aquestes declaracions al diari a la gent li entri la por al cos, com quan el rector va dir que s’estava plantejant un ERO…

   • Ja sé que SaveUPC no té res contra els sindicas. Per això m’extranya aquesta forma de redactar que m’ha semblat (a mi i a molta gent) una crìtica (subtil i injusta) contra els sindicats. Si ho dic és per animar a la reflexió, no pas per anar contra SaveUPC, que ha fet i fa un treball fantàstic.

 5. He vist que ha desaparegut el meu comentari. Que hi ha censura aquí també????

  • Hola Durruti,

   Hem revisat tots els comentaris i el correu, i no hem trobat el teu comentari a aquest post, només el de Flaixos del Consell de Govern…
   https://saveupc.wordpress.com/2013/01/17/flaixos-del-consell-de-govern-i-altres-noticies/

   No recordo ara el comentari, però de ben segur que n’has fet de més contundents, i mai no te’ls hem censurat!

   Mirarem de veure què ha passat, disculpa.

   • Doncs si segueixes el fil dels comentaris pot observar com el primer (ara és el primer) fa esment d’un post (“en la línia del comentari del darrer post…”). Pel que fa a la representació sindical a UPC no puc dir que sigui la millor de totes les possibles. Només cal recordar com han mantingut perfectament mil·limetrada la separació PDI i PAS i funcionaris/no funcionaris. La unitat d’acció “brilla por su ausencia” com podem comprovar en cada acció convocada. Aquesta és una actitud suïcida.

    Torno al començament: estic segur que hi ha hagut un problema i el meu comentari no ha desaparegut intencionadament. Tanmateix, en uns moments tan plens de repressió com els que vivim, la sensibilitat és a flor de pell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: